
En Pauline pertany a l' "Associación para el desarrollo bassari" per mitjà de la qual creen un vincle entre la tradició i el món modern per tal de facilitar un futur millor a les noves generacions. Un dels objectius principals és l'escolarització dels infants. Tasca que no sempre és fàcil la por dels pares a allò desconegut .
Ens va explicar que l'organització social del seu poble era molt diferent a la nostra i el concepte de família també varia. El poble bassari animista i musulmà és polígam, aquest fet implica una vida familiar diferent respecte la resta . El primer fill masculí d'una parella se li posa el nom de Ithiar que vol dir el primer, el primogènit. En el cas dels animistes i els musulmans els homes poden tenir molts Ithiar, fills primogènits de mares diferents , en canvi la dona només té un primogènit. El grup cristià manté l'estructura de la família segons mana la religió.
Quan els fills tenen 7 anys abandonen la casa dels pares i passen a viure en comunitat, amb altres nois i noies que tindran cura d'ells i els educaran.

Les noies també tenen una celebració similar per la qual són reconegudes com a dones adultes i ja poden tenir fills.
En Pauline, és de religió cristiana. Ha cursat estudis superiors fet que li ha permès conèixer altres indrets, relacionar-se amb cultures diferents i compartir les vivències personals del seu poble.
Ithiar Boubane ens ha portat de viatge al País Bassari de Senegal
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada