dimecres, 9 d’agost del 2023

El Punt surt a la Fresca amb JOSEP PEDRALS



 El Punt de Lectura Cal Cadernal ha tornat a sortir a la fresca! 

Aquest any ho ha fet amb la companyia del poeta i rapsode Josep Pedrals.

Després de passar uns dies xafogosos i massa càlids pel que li correspon al nostre territori, la natura ens ha regalat una vetllada segons els antics costums al poble. Després de sopar hem sortit al carrer per refrescar-nos, fer-la petar i divertir-nos plegats.

Ahir vam tornar a sortir després de sopar per trobar-nos al Punt de Lectura, a la Plaça de Cal Cadernal amb tot el veïnat i algun foraster que en veure la cartellera va decidir afegir-se a la vetllada.

La plaça era guarnida per a l'ocasió. La façana de  la casa Nin, vestida amb motius relacionats amb el Punt de Lectura, ens anunciava el convidat de la nit. Entre caixes de colors amb autors de clàssics hi havia la cartellera: "És un dir" de Josep Pedrals. 

A l'altra banda s'estenia una gran cortina de molinets de paper amb un llibre de referència.

Al bell mig de la plaça, l'escenari amb el faristol, un tamboret i com no podia faltar, l'obra de Josep Pedrals.

En arribar el moment de començar un esclat de color va il·luminar l'entorn per donar pas a la paraula amb l'expressió poètica del nostre convidat.

Va iniciar la sessió amb una tria de poemes de la seva obra "El Furgatori" expandint la teatralitat dels versos així que s'endinsava en el recital i les rialles dels assistents feien ressò entre els aplaudiments. 

Remullàvem la vetllada amb la beguda preparada per l'ocasió: " Fra Fresc". La nit anava avançant i tots sabíem que s'havia d'acabar. 

No volíem  que restés únicament en el record i per això tothom es va poder emportar un molinet que fent referència a una obra clàssica de la literatura també simbolitzava els desitjos del nostre Punt de Lectura de compartir cultura, lectures, companyia ... que només es pot fer possible amb la participació de tots i totes.

Agraïm la col·laboració del Josep Pedrals en fer més extens el fons bibliogràfic del nostre Punt de Lectura amb el regal de tres dels seus llibres amb una dedicatòria rimada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada