diumenge, 15 de maig del 2022

FUTBOL A SALOMÓ


Per tancar els actes de la Festa Major, el Punt de Lectura va fer homenatge a un dels actes esportius alhora que socials que al llarg del temps era esperat per tot el veïnat: El futbol.

En aquesta ocasió no es va jugar cap partit sinó que es van reunir diferents generacions del Futbol Club Salomó fent memòria d'èpoques passades, quan ni tan sols hi havia un equip i un camp. 

Amb la veu conductora del Jordi Calvet es va fer el seguiment de les dates referents d'aquells partits de festa major que engrescaven al poble i es lluitava de valent per aconseguir la copa. De mica en mica la participació de molts dels que van portar les camisetes del Salomó van incorporar anècdotes, com es va aconseguir l'equipament, com es finançava el club i també destacant aquelles persones que desinteressadament s'implicaven per aconseguir les fites marcades.

Es va fer menció, posant èmfasi per la seva importància, del futbol femení. En primer lloc per un dels primers partits que va jugar el Barça femení, quan les dones començaven a tenir un paper al camp. En segon lloc destacar una època on es va formar un equip femení que a l'estiu emprenia la competició entre els pobles veïns. En aquell punt encara no els hi podíem dir jugadores com diu la Danae Boronat  al títol del seu llibre. El temps havia de jugar un llarg partit per fer realitat el concepte de jugadores i poder-les cridar tal com es mereixen.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada