El dilluns dia 9 de desembre ens vam reunir al Punt envoltats de llibres per conèixer de prop els nostres caves locals. Tots salomonencs i alhora tots ben diferents!
Vam iniciar la vetllada amb el cava "Petit Instant" nascut d'una il·lusió del seu productor, el Filibert Dalmau i com ell mateix diu: "Aquest cava està dedicat als petits instants de la vida que s'han de celebrar i si és amb cava, millor". Elaborat amb tres varietats: Macabeu, Parellada i Xarel·lo amb una fermentació horitzontal.
Vam seguir amb el Cava Reverté . El productor, l'Enric Reverté, és la tercera generació que es dedica al conreu de la vinya, actualment elabora també aquest cava que avui podem posar a la taula de Nadal. N'elabora dos tipus, de caves: "Reverté Brut Nature" amb un coupatge del 60% de xarel·lo, 20% de parellada i 20% de macabeu i "Reverté Brut Nature Electe" on el coupatge és 40% de Xarel·lo, 20% de Macabeu, 20% de Parellada i 20% de Chardonnay. L'Enric ens explica el seu procés d'elaboració amb un mètode totalment tradicional.
I per acabar el Carles Mañé responsable del celler ens va presentar el "Cava Gatell" . Aquest és elaborat a la finca de Mas Gatell propietat de la família Jiménez Barea que ha iniciat la modernització de la finca i la creació de la bodega.
Ens va presentar els tres caves que elaboren "Gatell Initial" elaborat amb les varietats de Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Malvasia. "Gatell Ambrosia" amb coupatge de Macabeo, Xarel·lo i Parellada. "Gatell Rose" elaborat amb les varietats de Garnacha i Pinot Noir. Tots tres amb una criança de 30 mesos en botes de roure. El procés d'elaboració del cava es du a terme amb una tecnologia innovadora que dota a cada un del tret diferencial.
Gaudir del tast dels caves envoltats de llibres i conrear la cultura del vi amb els assistents va ser tot un plaer que podem compartir en les properes festes nadalenques.
Gaudir del tast dels caves envoltats de llibres i conrear la cultura del vi amb els assistents va ser tot un plaer que podem compartir en les properes festes nadalenques.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada