diumenge, 4 de febrer del 2018

CUINA DE NADAL amb Andrea Molné




Un any més el Punt de Lectura ha preparat les festes de Nadal amb una cuina diferent per gaudir amb la família i els amics. 
Ens ha acompanyat la cuinera, animadora i dietista Andrea Molné, amb ella hem descobert que cuinar en  dates tan assenyalades també pot ser una cosa fàcil.
Hem gaudit dels aperitius que ens ha ensenyat a fer tenint en compte el valor energètic que podem trobar en cada un dels productes i i també les necessitats dietètiques del cos quan ens trobem amb un seguit de dies en els quals ens reunim a l' entorn de la gastronomia.  

 L'Andrea va preparar els següents aperitius:

Avellanes garapinyades amb farigola.
.Canapè de cogombre.
.Canapè de melmelada de pebrots i formatge.
.Foie amb mango i reducció de Pedro Ximenez.
.Moniato amb salsa de gorgonzola.


 Avellanes garapinyades amb farigola
200g avellanes torrades, 150g sucre, 50 ml d'aigua, 2 cullerades soperes de farigola.
En un cassó posem el sucre juntament amb l 'aigua i ho escalfem fins a arribar a uns 118ºC, bola fluixa, en aquest moment ho apartem del foc i li afegim les avellanes, amb una espàtula ho barregem tot bé ,fins que quedin recobertes amb l'almívar. Ho tornem a posar a foc mig i sense parar de remoure ho, fins que el caramel prengui la consistència desitjada. Quan falti poc per treure-ho del foc afegim la farigola.
Escampem les avellanes sobre una bandeja amb  paper de plata o de forn i quan comenci a refredar-se, amb molta cura anem separant totes les avellanes.

 Canapè de cogombre
1-2 cogombres, 6 palets de cranc (surimi), salsa rosa (200g maionesa, 1-2 cullerades de quetxup, 1 cullerada de conyac, 1 cullerada de salsa perrins, pebre vermell dolç o picant (opcional), per decorar: “fals caviar”, cibulet
Barregem tots els ingredients de la salsa rosa i els triturem amb els palets de cranc.
Tallem el cogombre a rodanxes 1-2 cm o tallem un cilindre d'uns dos dits de gruix i amb una cullereta el buidem deixant una base al final per fer com un got i poder omplir-lo.
Per servir posem la barreja de salsa i surimi en una màniga pastissera, el disposem sobre les rodanxes de cogombre. Acabem decorant amb unes ous i una mica de cibulet.
Canapè de melmelada de pebrots i formatge
Melmelada de pebrots, formatge caprice des dieux, nous (per decorar), torradetes de canapé.
Simplement untem la torrada amb melmelada i, a sobre hi posem un tros de formatge, (podem fer-ho al revés)Per acabar ho decorem amb una mica de nou torrada i tallada petita.
Foie amb mango i reducció de Pedro Ximènez
Foie gras mi-cuit, mango, llesques de pa.
Col·loca les llesques de pa sobre una safata de forn i torra-les al forn a 200 º C, durant 1-2 minuts.
Pela i talla el mango a rodanxes, parteix cada rodanxa en dos. Posa una mica de pebre a les rodanxes de mango i cuina-les a la planxa volta i volta en una paella amb un rajolí d'oli. Talla el foie a tires.
Col·loca sobre cada torrada de pa dos trossos de foie. Afegeix a sobre una làmina de mango i rega amb la reducció de Pedro Ximénez.
Moniato amb salsa de gorgonzola
Moniato, formatge gorgonzola, nous, un rajolí de nata o llet.
Rentem bé els moniatos, sense pelar-los, els tallem a rodanxes d'un centímetre i els passem per la paella a foc mig amb poc oli, fins que estiguin tous.
D'altra banda preparem la salsa de gorgonzola: en un caço afegim el formatge i un rajolí de nata i ho posem tot a foc mig fins que es fongui. Si queda molt líquid podem afegir formatge ratllat perquè espesseixi.
Per a la presentació: posem una culleradeta de salsa a sobre de cada rodanxa de moniato i acabem amb un trosset de nou.
Fals pate de cranc
8 palets de cranc (surimi), 8 musclos al natural, 8 filets d'anxoves, ¼ de ceba tendra, 1 raig de vi blanc, 1 ou cuit, 1 cullerada de maionesa.
Tritureu tots els ingredients a la batedora. Servir en una llauna i acompanyar amb torradetes o bastonets.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada