dijous, 7 de febrer del 2013

Presentació del llibre: Crítica, educación y acción política


El passat 28 de gener el Punt de Lectura va presentar el llibre "Crítica, educación y acción políticadel salomonenc Jordi Solé. La presentació va anar a càrrec del també veí i periodista Eduard Virgili.
Una cita cultural  que va poder comptar amb la presència de l'autor i un nombrós grup d'oients que en finalitzar l'acte van tenir l'oportunitat d'intercanviar opinions i idees amb el pedagog.
"Crítica, educación y acción política" es tracta d'un manual per a l'alumnat que cursa estudis de Pedagogia a la UOC. Ens ofereix una visió crítica i cronològica al món capitalista, prenent com a punt de partida "El Capital "(1867), obra de Karl Marx, així com  "Manifest Comunista" del'any 1883, del mateix filòsof i economista polític, i Friedrich Engels, i que arriba als nostres dies amb exemples tan quotidians com: la Guerra a l'Iraq l'any 2003, el tsunami a la costa del sud-est d'Àsia el 2004 i l'actual crisi econòmica i financera.
Tot plegat, un repàs del que al llarg dels últims 150 anys ha estat i s'ha entès com a actitud crítica i rebuig al sistema capitalista. Una història que evoluciona amb el transcurs del temps però que sempre ha mantingut l'estructura i pilars fonamentals de la idea principal inicial. Unes exposicions i alteracions a dia d'avui imprescindibles per conèixer i entendre el conflicte així com batallar contra el sistema dominant. Una lluita que, com diu Solé, ens podem fer nostra, perquè, en definitiva, podem pensar i actuar d'una altra manera, deixant de ser espectadors de la realitat, oblidant l'obediència, criticant i establint un compromís contra el capitalisme. Però atenció, sabent exactament en cada moment, què pensar i què fer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada