dimecres, 11 d’octubre del 2023

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "Industrias Juan Creus Cañellas, S.A."


El diumenge dia 8 d'octubre es va fer la presentació del llibre "Industrias Juan Creus Cañellas, S.A. Fábrica de géneros de punto. Salomó y Valls(1901-1981)" dels Srs Lluís Brullas Enériz i Lluís Català Massot. 

L'objectiu dels autors és historiar la indústria tèxtil al Baix Gaià en època contemporània i  aquest llibre n'és el resultat en quan a Salomó.

Hi trobem part de la història de Salomó del S XX. Ens parla de la família Creus, de la fàbrica tèxtil i dels treballadors, majoritàriament dones. Ens explica els inicis fundacionals de la fàbrica fins el seu tancament.

 La fàbrica, tal com l'anomenàvem les que en tenim record quan encara s'hi treballava, dictava el compàs de la vida diària de gairebé tothom. Encara que llavors érem infants, ens marcava les anades i vingudes de l'escola, l'hora d'anar a dinar quan sonava la sirena... i qui més qui menys tenia algú proper que hi anava a treballar.  Fets que formen part de la vida d'un poble i així ho va demostrar la nombrosa assistència a l'acte.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada