dilluns, 11 de març de 2013

AROMATERAPIA


El passat dia 25 de febrer El Punt de Lectura va oferir als usuaris una xerrada sobre l'Aromateràpia. L'encarregada de donar a conèixer aquesta teràpia de la medecina alternativa va ser la Manoli Rujano acompanyada de la seva amiga Judith.
Ens va explicar com va ser utilitzada per primera vegada de forma casual pel químic René-Maurice Gattefosé en patir un accident al seu laboratori. 
Els olis essencials en són la base terapèutica, utilitzats ja en l'antiguitat pels egipcis, grecs i romans. Els olis essencials són extrets de les diferents plantes majoritàriament per destil·lació. Aquest procés ens dona un grau de concentració elevat amb la qual cosa ens van recomanar ser prudents en la utilització.
També ens van explicar diferents formes d'aplicació: per difusió purificant l'ambient de l'estança que desitgem, per inhalació i per aplicació sobre la pell en forma de massatge.
Els assistents van estar molt interessats en els diferents olis i les seves propietats per tal d'incorporar-los a la seva farmaciola, fins i tot alguns els relacionaven  amb els remeis de l'àvia.
La xerrada va ser d'allò més interessant de ben segur que en tornem a parlar.

Cap comentari:

Publica un comentari