dijous, 18 de juliol del 2024

Sortida: Centre d'interpretació del tèxtil i museu agrícola del Pla de Sta Maria


Un any més obrim les portes de l'estiu amb una excursió per conèixer i valorar el nostre entorn proper. Aquesta vegada hem visitat el Centre d'interpretació del tèxtil i museu agrícola del Pla de Sta Maria. 
 

Dos àmbits amb els quals estem molt sensibilitzats pel paral·lelisme històric d'ambdós municipis. Els dos pobles han viscut de la pagesia i en els dos s'hi va crear una fàbrica tèxtil.

Ens remuntem a principis de segle XX quan les famílies establertes als pobles vivien bàsicament del conreu de la terra i la indústria no hi era present. 

El centre d'interpretació tèxtil del Pla de Sta Maria és un projecte que tot just s'ha iniciat i te com a objectiu mostrar a les noves generacions la vida en l'entorn rural i com la industrialització amb pas del temps la va transformant. 

En la visita es plasma el canvi que genera l'entrada de la indústria en la vida de les famílies i en especial en la de les dones, a la vegada que dona un nou impuls a l'economia familiar. Podem veure les màquines que s'utilitzaven, la complexitat de tot el procés i l'evolució en el maquinari fins el seu tancament.

Per altra banda tenim l'entorn agrícola amb les eines del camp, els carros i les necessitats en la transformació del conreu per obtenir beneficis. Tot plegat un projecte que està en fase de desenvolupament i que dona valor al nostre patrimoni cultural.

Hem gaudit d'una bona experiència.