dissabte, 23 de març de 2013

21 de març DIA MUNDIAL DE LA POESIA

El Punt de Lectura celebra el Dia Mundial de la Poesia. L'acte es va iniciar amb el reconeixement a la iniciativa de la Unesco en declarar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. A continuació és va fer lectura del poema "Només la veu" de la poetessa Zoraida Burgos (Tortosa,1933) creat especialment per aquest motiu.
Els que vam compartir aquesta estona de poesia vam ser d'edats molt diverses, n'hi havia de ben petits que ens van recitar, no sense vergonya, poemes ben divertits, d'altres més grandets van seguir amb un repertori  de Joana Raspall i les noies més atrevides  amb poemes de creació pròpia.


Les recitacions van continuar amb autors tan reconeguts com Josep Mª de Segarra, Miquel Martí Pol, Mª Aurèlia Capmany etc. També hi va haver, però, aquells instants més personals per a les recitacions de poemes creats en ocasions especials per persones properes i que tots vam compartir de forma complaent.

El Punt de Lectura vol tancar avui aquesta celebració amb les paraules de la Sra Irina Bokova, Directora General de la UNESCO, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, 21 de març de 2013.
" La poesia és una de les expressions més pures de la llibertat de la llengua. És un element constitutiu de la identitat dels pobles; encarna l'energia creativa de la cultura en la seva facultat de renovar-se constantment."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada